Consultanta planificare afaceri

 

Definire - Planul de afaceri este un document utilizat in planificarea strategiei si a activitatilor unei firme.

Diferente de utilizare - In Uniunea Europeana si pe continentul american sunt necesare atat pentru uz intern in cadrul firmelor, cat si pentru a obtine finantare pentru diverse proiecte.

Si in Romania majoritatea bancilor au inceput sa ceara un asemenea document pentru aprobarea creditelor. Utilitatea lui pentru construirea unei firme devine din ce in ce mai vizibila, odata cu ridicarea standardelor de piata.

Diferente de format - nu exista un format standard pentru un plan de afaceri. Desi continutul este in general acelasi, firmele si investitorii pot avea nevoie de diferite formate ale planului de afaceri.

Modelul Rubinian - Rubinian a intreprins cercetari riguroase si a ajuns la concluzia ca, pentru ca un plan de afaceri sa fie cu adevarat eficient, acesta trebuie sa cuprinda urmatoarele mari capitole:

 1. Sumarul executiv
 2. Descrierea afacerii
 3. Planificarea de marketing
 4. Planificarea productiei si operatiunilor
 5. Planificarea resurselor umane
 6. Planificarea financiar-contabila
 7. Managementul riscurilor
 8. Implementarea planului de afaceri
  AnexeTipuri de plan - planurile de afaceri, in functie de modul de utilizare, sunt de doua tipuri: de uz intern (necesare activitatii firmelor pe timp de 1-5 ani), si de uz extern (cerut de institutiile de creditare - banci, agentii de stat ce gestioneaza fonduri europene etc.).


Diferente de terminologie - in cazul planurilor de uz extern, diferite firme sau institutii de creditare pot cere formate ale planului de afaceri ce utilizeaza termeni diferiti si o alta structura, insa nu este decat o diferenta de forma, nu de fond.

Diferente de continut - unele banci din Romania cer planuri de afaceri care nu cuprind unele capitole - de altfel foarte importante, de lipsa carora ne miram si noi - cum ar fi "Managementul riscurilor".

Diferente de accent - totodata, detalierea capitolelor poate diferi (spre exemplu, unele banci din Romania cer tratarea capitolului "Concurenta" in doar o jumatate de pagina, ce contine atat intrebarile cat si raspunsurile. Rubinian iti pune la dispozitie cel putin sase pagini de intrebari legate doar de acest subiect).

Diferente de abordare - o alta deficienta a planurilor de afaceri folosite in Romania este analizarea in principal din punct de vedere contabil a subiectelor pe care le trateaza. Aceasta abordare este una statica, ce adesea nu tine cont de dinamismul si specificitatea mediului economic in care firmele tale functioneaza. Rubinian te poate ajuta sa construiesti un asemenea plan de afaceri din ambele puncte de vedere, fie pentru uz extern (in cazul necesitatii obtinerii unei finantari), fie pentru uz intern (adevarata planificare de afaceri). Pentru nevoile interne ale firmei tale, Rubinian iti sugereaza sa pornesti de la aspectele contabile, acordand insa cel mai mare spatiu aspectelor manageriale.

Modelul Rubinian - Rubinian iti pune la dispozitie o baterie intreaga de intrebari detaliate, si o multitudine de modele de planuri de afaceri. Tinand cont de nevoile firmei tale, te poate sfatui ce tip de plan de afaceri ai nevoie, lungimea acestuia, ce parti ale planului trebuie accentuate in cazul tau.

Serviciile Rubinian - Rubinian te poate ajuta sa iti construiesti singur propriul plan de afaceri, in cazul in care nu doresti divulgarea informatiilor confidentiale privind firma, sau te poate asista in mod activ, construindu-l pentru tine.

ATENTIE! Cunoastem faptul ca majoritatea planurilor de afaceri ale firmelor din Romania adresate institutiilor de creditare sunt construite cu cifre care frecvent prezinta situatii cosmetizate. Planurile de afaceri pentru uz intern trebuie sa evite utilizarea acestor contrafaceri; altfel, planul de afaceri ar fi lipsit de orice valoare.

Confidentialitatea - Rubinian iti asigura prin contract confidentialitatea totala a informatiilor privind firma ta.

Durata - Durata de realizare a unui plan de afaceri difera in functie de complexitatea muncii si analizei necesare. Rubinian a realizat planuri in cinci zile, dar si intr-o luna.

Pretul - Pretul este stabilit pe baza grilei de tarife. In cazuri speciale tarifele pot fi negociate.

 

Grila de tarife

Rubinian sprijina microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii. Aceste firme au cea mai mare nevoie de consultanta de specialitate, deoarece nu isi permit salarizarea unui personal extrem de calificat, si nici sa plateasca mii de euro pentru specialisti externi. Acesta este motivul pentru care ne dedicam activitatea in principal lor.

 

TARIFUL MINIM - pentru firmele care intrunesc anumite conditii, onorariul pentru planificarea de afaceri este de 1.000 EURO (fara TVA).

Consideram a beneficia de tariful minim firmele nou infiintate sau existente care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

 1. previzioneaza o valoare a investitiei (pe intreaga perioada planificata) sau o cifra de afaceri (anuala) sub 100.000 euro (inclusiv), pe perioada planificata, si
 2. au intre 0-9 angajati.

EXEMPLU - daca firma doreste sa investeasca 60.000 euro, si sa atinga o cifra de afaceri de 90.000 euro in anul trei de planificare, avand 7 angajati, se incadreaza in categoria firmelor ce beneficiaza de tariful minim.

Daca insa firma doreste sa investeasca 60.000 euro, si sa atinga o cifra de afaceri de 90.000 euro/ an in anul trei de planificare, avand 11 angajati, atunci nu va mai beneficia de tariful minim, aplicandu-i-se tariful normal.

 

TARIFUL NORMAL - pentru investitiile sau cifrele de afaceri anuale previzionate mai mari de 100.000 euro, onorariul este de 0,5% din valoarea investitiei (pe intreaga perioada planificata) sau cifra de afaceri (anuala) cea mai mare previzionata pe perioada planificata, dar nu mai putin de 1.500 EURO (fara TVA). Dintre valoarea investitiei si valoarea cifrei de afaceri luate in considerare in cadrul planificarii, se ia in considerare cifra cea mai mare.

Mai multe detalii? Click aici sau contacteaza-ne.

 

Ce reprezinta tariful?

Tariful stabilit reprezinta onorariul pentru planificarea realizata. Acesta nu acopera eventualele cheltuieli de transport si acomodare, decontate de catre client in baza documentelor justificative prezentate de firma Rubinian.

Tariful stabilit nu acopera nici celelalte cheltuieli necesare planificarii (achizitionarea de materiale si informatii, realizarea de interviuri diverse etc.).

Nici o cheltuiala nu va fi realizata fara consimtamantul prealabil al clientului.

Aici poti vedea modul general cum abordam planificarea de afaceri.

 

CONTACT

 

Vezi si

Plan de afaceri - model

Plan de afaceri - ghid online

Alte servicii

Sus