Articole
4. Marketing
4.1. Plan de marketing

4.1.4
Plan de marketing - Scriere si comunicare

Viorel Andrievici

Scrierea - dupa ce toate cele prezentate privind compunerea planului de marketing au fost duse la indeplinire, vei fi in postura de a construi in scris planul. Planul scris trebuie sa contina doar informatiile cheie care trebuie comunicate. Trebuie sa fie clar, concis, fara detalii excesive sau irelevante. Ar fi bine sa nu asezi capitolele intr-o prezentare neintrerupta. Incepe o pagina noua pentru fiecare nou capitol. Foloseste tipuri de caractere fara serife. Intareste si mareste dimensiunea titlurilor capitolelor si subcapitolelor; intareste expresiile principale.

Comunicarea - sarcina ta nu s-a incheiat insa odata cu scrierea planului. Acesta trebuie comunicat celor care il vor implementa.

Daca un plan nu este comunicat in mod corect celor care il vor duce la indeplinire, va esua. Asigura-te ca toti cei implicati il inteleg. Cel mai bine este nu sa trimiti planul prin posta celor avizati, si sa-l prezinti tu insuti. Un plan prost inteles este mai rau decat inexistenta planului, deoarece fie va fi realizat incorect, fie nu va fi realizat deloc.

O greseala poate fi distribuirea intregului plan tuturor celor implicati. Distribuirea planului complet trebuie sa fie foarte controlata, chiar numerotata.

Copii ale planului intreg, evident, vor fi inmanate superiorilor (daca exista), si sefilor de departamente.

281 Documente Anexe la Codul Muncii