Drept de suita
Componenta a continutului dreptului de autor avand o dubla natura: patrimoniala si personala nepatrimoniala, si constand, pe de o parte, in facultatea autorului unei opere de arta plastica de a primi 5% din pretul fiecarei revanzari a acesteia la licitatie publica, sau prin intermediul unui agent comisionar, ori de catre un comerciant, iar pe de alta parte, in indrituirea autorului de a fi informat cu privire la locul unde se afla opera lui.
Considerat prin prisma facultatii de a primi procentul de 5% din pretul fiecarei revanzari, dreptul de suita se analizeaza ca fiind un drept patrimonial, dar privit prin prisma indrituirii autorului de a fi informat cu privire la locul unde se afla opera sa, acest drept se infatiseaza ca fiind un drept personal nepatrimonial.
Continutul complex al dreptului de suita pare insa a fi dominat de componenta sa personala nepatrimoniala, de vreme ce art.21 alin. final din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe dispune ca acest drept nu poate forma obiectul vreunei renuntari sau instrainari.
Vezi si Drept de a fi informat.