Dictionar juridic

Adjudecare



1. Din punct de vedere juridic, o modalitate de dobandire a dreptului de proprietate, ce consta in atribuirea prin hotarare judecatoreasca a unui bun scos la licitatie publica persoanei (numita adjudecatar) care a oferit pretul cel mai mare.

2. Modalitate prin care cel ce doreste sa lanseze un imprumut prin emisiunea de titluri de valoare (obligatiuni) accepta ofertele sau propunerile de capital si/sau de dobanzi pe care i le fac detinatorii de disponibilitati banesti care doresc sa le plaseze in titlurile respective. Propunerile care convin celui ce lanseaza imprumutul sunte retinute, adjudecate sau acceptate.

Adjudecarea poate avea loc in doua variante:

a. emitentul acorda (vinde) titlurile de valoare, obligatiunile si accepta sumele care i-au fost propuse, incepand cu cele mai avantajoase pentru el;

b. emitentul acorda (vinde) titlurile de valoare la acelasi curs sau pret pentru toate ofertele sau propunerile primite pana cand acopera suma ce doreste sa o imprumute.

3. Expresie prin care se confirma acceptarea celei mai avantajoase propuneri de pret pe care o face un cumparator participant la o licitatie publica de bunuri.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii