Dictionar juridic

Tematica instructajelor SSM

Elaborarea tematicilor instructajelor SSM este ceruta de art. 15 (1.7) din Normele Metodologice la Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (NM la LSSM).

Conform art. mentionat mai sus, trebuie realizate tematici pentru toate fazele de instruire SSM (introductiv-generala, la locul de munca, precum si periodica - vezi capitolul 5 din NM la LSSM).

Conform art. 88 (2) din NM la LSSM, instruirea introductiv-generala se realizeaza conform tematicii aprobate de angajator.

Conform art. 93 (1) din NM la LSSM, instruirea la locul de munca se va efectua pe baza tematicilor intocmite de catre angajatorul care si-a asumat atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca/lucratorul desemnat/serviciul intern/serviciul extern de prevenire si protectie si aprobate de catre angajator.

Conform art. 97 din NM la LSSM, instruirea periodica se va efectua pe baza tematicilor intocmite de catre angajatorul care si-a asumat atributiile din domeniul SSM / lucratorul desemnat / serviciul intern de de prevenire si protectie / serviciul extern de prevenire si protectie si aprobate de catre angajator.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii