Dictionar juridic

Situatie privind miscarea stocurilorFormular tipizat fara regim special.

(Cod 14-6-9)

Format A3, tiparit pe ambele fete, in foi volante.

Serveste ca. jurnal. auxiliar pentru stabilirea la sfarsitul lunii a rulajului si soldurilor fiecarui cont de materiale, precum si a coeficientilor de repartizare a diferentelor de pret la unitatile care aplica forma de inregistrare, "pe jurnale":

Se intocmeste lunar, in cadrul compartimentului financiar-contabil, pe unitate sau magazii, dupa caz.

Formularul se completeaza la sfarsitul fiecarei luni, pe baza jurnalelor in care apare debitul conturilor de materiale si al conturilor de diferente de pret.

Coloanele formularului se completeaza astfel pentru a putea fi utilizate dupa necesitati, fie pentru calcularea unui coeficient de repartizare comun tuturor materialelor, fie a mai multor coeficienti diferentiati pe conturi sau grupe de materiale. Rulajele debitoare, creditoare si soldurile conturilor sintetice de materiale, precum si ale contului 3 08 "Diferente de pret la materii prime si materiale" trebuie sa fie egale cu cele din Cartea mare.

Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Vezi si Normele Metodologice 0/14 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii