Dictionar juridic

Obiect de inventarBun cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerata mijloc fix, indiferent de durata lui de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea sa, precum si bunurile asimilate acestuia..

Categorie speciala de active care se gasesc intre imobilizari si stocuri si care sunt incadrate in categoria activelor circulante, datorita posibilitatii lor de recuperare intr-o perioada mai mica de un an.

Spre exemplu, echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea speciala, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare.

Din punct de vedere contabil, sunt stocuri din cumparari sau din productie proprie care indeplinesc, de regula, functia de mijloace de munca. Deoarece au unele insusiri similare cu mijloacele fixe dar si cu activele circulante, normele contabile prevad posibilitatea optiunii in ce priveste contabilizarea consumului acestor bunuri. Astfel, valoarea obiectelor de inventar se poate include integral in cheltuieli, la darea lor in folosinta, sau esalonat, intr-o perioada de cel mult trei ani, pe baza de scadentar.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii