Dictionar juridic

Jurnal privind repartizarea si decontarea cheltuielilor de productieFormular tipizat fara regim special.

(Cod 14-6-11 si Cod 14-6-11/a)

Format A4 si A3, tiparit pe ambele fete; in foi volante.

Formular utilizat in contabilitatea de gestiune.

Serveste:

- la inregistrarea lunara a operatiilor in creditul conturilor privind cheltuielile indirecte de productie, decontarea cheltuielilor productiei de baza si auxiliare etc.

Se intocmeste lunar, in cadrul compartimentului financiar-contabil, pe unitate. Se utilizeaza formatul potrivit, in functie de numarul conturilor creditoare.

Se completeaza la sfarsitul lunii, pe baza, documentelor centralizatoare, privind repartizarea cheltuielilor indirecte de productie, precum si a celor privind decontarea productiei de baza si auxiliare etc.

Inregistrarile in acest jurnal se fac in ordinea in care se inchid conturile respective de cheltuieli in cadrul. lucrarilor de evidenta a costurilor.

Diferenta intre pretul de inregistrare si; costul efectiv, corespunzatoare productiei decontate in luna-respectiva, se stabileste direct in acest jurnal prin calcul.

Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Vezi si Normele Metodologice 0/15 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii