Dictionar juridic

Situatie privind avansurile de trezorerieFormular tipizat fara regim special.

(Cod 14-6-18)

Format X4, tiparit pe ambele fete, in foi volante.

Serveste:

- ca jurnal auxiliar pentru contabilitatea analitica a avansurilor spre decontare acordate, precum si a cheltuielilor decontate la unitatile care aplica forma de inregistrare "pe jurnale";

- ca document centralizator pentru inregistrarea cheltuielilor decontate in jurnalul pentru creditul contului 542 "Avansuri de trezorerie".

Se intocmeste, pe masura efectuarii operatiilor, in cadrul compartimentului financiar-contabil.

Se completeaza pe baza Dispozitiilor de plata-incasare catre casierie, cod 14-4-4 si cod 14-4-4/a, a Ordinelor de deplasare (delegatie), cod 14-5-4 si cod 14-5-4/a la care sunt anexate documentele justificative de cheltuieli.

Atat avansul acordat cat si decontarea acestuia se inscriu pe acelasi rand.

La sfarsitul lunii se stabilesc pozitiile ramase nelichidate, respectiv soldurile, ce se transcriu in formularul care se foloseste pentru luna urmatoare.

Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Vezi si Normele Metodologice 0/18 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii