Dictionar juridic

Jurnal pentru cumparariFormular tipizat fara regim special.

(Cod 14-6-17/b)

Format X4, tiparit pe ambele fete, in carnete a 50 si 100 de file.

Serveste ca:

- jurnal auxiliar pentru inregistrarea cumpararilor de valori materiale sau a prestarilor de servicii;

- document de stabilire lunara a taxei pe valoarea adaugata deductibila;

- document de control al unor operatii inregistrate in contabilitate.

Se intocmeste intr-un singur exemplar, avand paginile numerotate, in care se inregistreaza zilnic, fara stersaturi si spatii libere, elementele necesare pentru determinarea corecta a taxei pe valoarea adaugata deductibila.

Se intocmeste un jurnal separat pentru cumparari de bunuri si servicii pentru nevoile firmei si, separat, pentru cumparari de bunuri (marfuri) care se vand ca atare.

Acest jurnal se completeaza la compartimentul financiar-contabil pe baza documentelor tipizate privind cumpararile de valori materiale sau de prestari de servicii.

Circula:

- la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea sumelor inscrise in conturi si a respectarii dispozitiilor legale referitoare la taxa pe valoarea adaugata.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Vezi si Normele Metodologice 0/17 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii