COR 2023 Clasificarea ocupatiilor din Romania

9111
Menajere

1 ocupatii

Menajerele se ocupa cu aspirarea prafului, maturarea, curatarea si lustruirea podelelor, spalarea si ingrijirea lenjeriei de uz casnic, prepararea alimentelor, servirea mesei si efectuarea altor sarcini casnice.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Personal casnic pentru curatenie si alte servicii (menajere)".

Descrierea anterioara era:

"Personalul casnic pentru curatenie si alte servicii matura, aspira praful, curata, lustruieste, spala si ingrijeste lenjeria de uz casnic, cumpara rezerve de uz casnic, prepara alimente, serveste masa si efectueaza diferite alte sarcini domestice."

Grupa de baza 9111 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Subgrupa majora 91 - Menajere si personal de serviciu

Grupa minora 911 - Menajere si personal de serviciu la hoteluri si birouri Personal casnic si de serviciu la hoteluri si birouri

Corespondenta ISCO 08:
9111 - Domestic cleaners and helpers

Documente Rubinian corespondente (1)

Ocupatii

 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii