COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

5153
Administratori de cladiri

3 ocupatii

Administratorii de cladiri au grija de imobilele de locuit, hoteluri, birouri, biserici si alte cladiri si mentin ordinea si curatenia acestora si a suprafetelor auxiliare. Acestia pot supraveghea alti lucratori si contractori, in functie de marimea si natura imobilului in cauza.

Grupa de baza 5153 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Subgrupa majora 51 - Lucratori in domeniul serviciilor personale

Grupa minora 515 - Supraveghetori cladiri si gospodarii

Corespondenta ISCO 08:
5153 - Building caretakers

Documente Rubinian corespondente (2)

Ocupatii

     
Denumirea ocupatiei a fost modificata prin Ordinul 635/1348/2019 al MMJS/INS. Anterior aceasta era denumita "Administrator imobile".

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii