COR 2023 Clasificarea ocupatiilor din Romania

933
Muncitori in transporturi si depozitarea marfurilor

4 grupe de baza

Muncitorii in transporturi si depozitarea marfurilor conduc biciclete si vehicule similare, conduc vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau bunuri, conduc utilaje cu tractiune animala, transporta manual marfuri si bagaje si depoziteaza marfa pe rafturi.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Muncitori necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor".

Descrierea anterioara era:

"Muncitorii necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor conduc biciclete si vehicule similare, conduc vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau bunuri, conduc utilaje cu tractiune animala, transporta manual marfuri si bagaje si depoziteaza marfa pe rafturi."

Grupa minora 933 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Subgrupa majora 93 - Muncitori in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi

Corespondenta ISCO 08:
933 - Transport and storage labourers

Documente Rubinian corespondente (4)Conducatorii de vehicule actionate manual sau de pedale conduc biciclete si vehicule similare pentru transportul de pasageri sau de marfuri.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
9331 - Hand and pedal vehicle drivers
Conducatorii de masini si vehicule cu tractiune animala conduc utilaje sau vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau marfuri, precum si utilaje cu tractiune animala, de obicei, utilizate in agricultura.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
9332 - Drivers of animal-drawn vehicles and machinery
Manipulantii de marfa indeplinesc sarcini, cum ar fi: de ambalare, transport, incarcare si descarcare a mobilierului si a altor articole de uz casnic sau incarcare si descarcare a navelor si aeronavelor ori transporta si stivuiesc manual marfuri in diverse depozite.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
9333 - Freight handlers
Manipulantii de marfuri la raft stocheaza marfurile pe rafturi si in zonele de prezentare si mentin stocul in ordine in supermarketuri si alte magazine de vanzare cu amanuntul sau cu ridicata.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
9334 - Shelf fillers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii