COR 2023 Clasificarea ocupatiilor din Romania

911
Menajere si personal de serviciu la hoteluri si birouri Personal casnic si de serviciu la hoteluri si birouri

2 grupe de baza

Menajerele si personalul de serviciu la hoteluri si birouri matura, aspira praful, curata, lustruiesc, ingrijesc si spala lenjeria de uz casnic, efectueaza diferite sarcini cu scopul de a mentine curate interioarele si mobilierul hotelurilor, ordinea in incaperi, birouri etc., precum si in aeronave, trenuri, autobuze si vehicule similare.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Personal casnic si de serviciu la hoteluri si birouri".

Descrierea anterioara era:

"Personalul casnic si de serviciu la hoteluri si birouri matura, aspira praful, curata, lustruieste, ingrijeste si spala lenjeria de uz casnic, cumpara rezerve de uz casnic, efectueaza diferite sarcini cu scopul de a mentine curatenia si ordinea interioarelor si mobilierului hotelurilor, birourilor si a altor unitati, precum si in aeronave, trenuri, autobuze si vehicule similare."

Grupa minora 911 face parte din

Grupa majora 9 - Ocupatii elementare

Subgrupa majora 91 - Menajere si personal de serviciu

Corespondenta ISCO 08:
911 - Domestic, hotel and office cleaners and helpers

Documente Rubinian corespondente (3)9111
Menajerele se ocupa cu aspirarea prafului, maturarea, curatarea si lustruirea podelelor, spalarea si ingrijirea lenjeriei de uz casnic, prepararea alimentelor, servirea mesei si efectuarea altor sarcini casnice.

Denumirea si descrierea au fost modificate prin Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.

Denumirea anterioara era "Personal casnic pentru curatenie si alte servicii (menajere)".

Descrierea anterioara era:

"Personalul casnic pentru curatenie si alte servicii matura, aspira praful, curata, lustruieste, spala si ingrijeste lenjeria de uz casnic, cumpara rezerve de uz casnic, prepara alimente, serveste masa si efectueaza diferite alte sarcini domestice."
Corespondenta ISCO 08:
9111 - Domestic cleaners and helpers
Personalul de serviciu in birouri, hoteluri si alte institutii executa diferite sarcini de curatenie cu scopul de a mentine curate si ordonate interioarele si mobilierul din hoteluri, birouri si alte unitati, precum si in aeronave, trenuri, autobuze si vehicule similare.

Denumirea si descrierea au ramas la fel in Ordinul 1635/342/2018 al MMJS/INS.
Corespondenta ISCO 08:
9112 - Cleaners and helpers in offices, hotels and other establishments
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii