COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

622
Lucratori in domeniul pescuitului si vanatorii

4 grupe de baza

Lucratorii in domeniul pescuitului si vanatorii se ocupa cu inmultirea, cresterea si prinderea pestilor, vanarea si capturarea animalelor, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

Grupa minora 622 face parte din

Grupa majora 6 - Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

Subgrupa majora 62 - Lucratori calificati in silvicultura, pescuit si vanatoare

Corespondenta ISCO 08:
622 - Fishery workers, hunters and trappers

Documente Rubinian corespondente (1)



Lucratorii in culturi acvatice se ocupa cu inmultirea si cresterea de peste, midii, stridii si alte forme de viata acvatica, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Corespondenta ISCO 08:
6221 - Aquaculture workers
Pescarii pe cursuri de ape interioare si in zone costiere, individual sau ca membri ai echipajelor de pe nave de pescuit, se ocupa cu capturarea pestelui ori a altor forme de viata acvatica in apele interioare sau de coasta, pentru vanzare ori livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.
Corespondenta ISCO 08:
6222 - Inland and coastal waters fishery workers
Pescarii in mari si oceane, precum si capitanii sau membrii echipajelor de pe vasele de pescuit se ocupa cu capturarea pestelui de adancime din mari si oceane, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Corespondenta ISCO 08:
6223 - Deep-sea fishery workers
Lucratorii din domeniul vanatorii se ocupa cu capturarea si uciderea mamiferelor, pasarilor sau reptilelor, in principal pentru carne, piele, pene si alte produse, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Corespondenta ISCO 08:
6224 - Hunters and trappers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii