COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

441
Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

7 grupe de baza

Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficii postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, verifica materialul privind conformitatea cu sursa originala a materialului, tin evidenta dosarelor de personal si scriu in numele persoanelor analfabete.

Grupa minora 441 face parte din

Grupa majora 4 - Functionari administrativi

Subgrupa majora 44 - Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

Corespondenta ISCO 08:
441 - Other clerical support workers

Documente Rubinian corespondente (2)Functionarii din biblioteca elibereaza si primesc materiale de biblioteca, sorteaza si aranjeaza cartile pe rafturi, inregistrarile sonore si vizuale, publicatiile periodice, jurnalele, revistele si ziarele si furnizeaza informatii generale despre biblioteca pentru utilizatori.
Corespondenta ISCO 08:
4411 - Library clerks
Curierii si sortatorii de corespondenta efectueaza sarcini privind sortarea, inregistrarea, livrarea corespondentei si alte sarcini legate de serviciile de corespondenta de la oficiile postale sau organizatii similare, precum si de la ori in cadrul unei unitati.
Corespondenta ISCO 08:
4412 - Mail carriers and sorting clerks
Codificatorii, corectorii si asimilatii acestora transforma informatiile in coduri, verifica si corecteaza probele si desfasoara si alte sarcini de birou.
Corespondenta ISCO 08:
4413 - Coding, proof-reading and related clerks
Copistii si functionarii asimilati acestora scriu scrisori si completeaza formulare in numele persoanelor analfabete.
Corespondenta ISCO 08:
4414 - Scribes and related workers
Functionarii pentru activitatile de secretariat ordoneaza corespondenta, fisele (cardurile), facturile, chitantele si alte inregistrari in ordine alfabetica sau numerica ori in conformitate cu sistemul de evidenta utilizat. Acestia localizeaza si indeparteaza materiale din dosar la cerere (atunci cand se solicita). De asemenea, fotocopiaza, scaneaza sau expediaza prin fax documente.
Corespondenta ISCO 08:
4415 - Filing and copying clerks
Functionarii din domeniul resurselor umane mentin si actualizeaza dosarele de personal, cum ar fi informatii cu privire la transferuri sau promovari, evaluari de performanta, concediile angajatilor efectuate ori acumulate, salarii, calificari si instruiri profesionale.
Corespondenta ISCO 08:
4416 - Personnel clerks
Aceasta grupa de baza include lucratorii din servicii-suport neclasificati in alta parte in grupa majora 4 - Functionari administrativi.
Corespondenta ISCO 08:
4419 - Clerical support workers not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii