COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

421
Casieri, operatori la ghiseu si asimilati

4 grupe de baza

Casierii, operatorii la ghiseu si asimilatii acestora realizeaza operatiuni monetare in unitati legate de serviciile bancare, serviciile postale, de pariuri sau jocuri de noroc, serviciile de amanetare si colectare a datoriilor.

Grupa minora 421 face parte din

Grupa majora 4 - Functionari administrativi

Subgrupa majora 42 - Functionari in serviciul cu publicul

Corespondenta ISCO 08:
421 - Tellers, money collectors and related clerks

Documente Rubinian corespondente (3)Casierii de banca si asimilatii acestora lucreaza direct cu clientii bancilor sau oficiilor postale realizand operatiuni de casa sau furnizeaza servicii postale.
Corespondenta ISCO 08:
4211 - Bank tellers and related clerks
Agentii de pariuri, crupierii si alti lucratori asimilati acestora determina riscurile si cotele de pariuri, in vederea primirii sau achitarii pariurilor ca urmare a unor rezultate ale evenimentelor sportive sau ale altor competitii de alta natura, sau conduc jocurile de noroc in unitatile de jocuri.
Corespondenta ISCO 08:
4212 - Bookmakers, croupiers and related gaming workers
Agentii la casele de amanet si birourile de imprumut nebancare imprumuta bani pentru obiectele amanetate sau pentru proprietatile depuse ca garantie.
Corespondenta ISCO 08:
4213 - Pawnbrokers and money-lenders
Agentii de colectare a creantelor si asimilatii acestora incaseaza platile privind conturile restante, urmaresc stadiul platilor si colecteaza platile pentru operele de binefacere.
Corespondenta ISCO 08:
4214 - Debt-collectors and related workers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii