COR 2023 Clasificarea ocupatiilor din Romania

411
Functionari cu atributii generale

1 grupe de baza

Functionarii cu atributii generale de birou efectueaza sarcini de secretariat si administrative in conformitate cu procedurile stabilite.

Grupa minora 411 face parte din

Grupa majora 4 - Functionari administrativi

Subgrupa majora 41 - Functionari cu atributii generale inclusiv operatori la masini de scris/calcul

Corespondenta ISCO 08:
411 - General office clerks

Documente Rubinian corespondente (1)Functionarii cu atributii generale de birou efectueaza sarcini de secretariat si administrative in conformitate cu procedurile stabilite.
Corespondenta ISCO 08:
4110 - General office clerks
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii