COR 2025 Clasificarea ocupatiilor din Romania

314
Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati

3 grupe de baza

Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.

Grupa minora 314 face parte din

Grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

Subgrupa majora 31 - Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

Corespondenta ISCO 08:
314 - Life science technicians and related associate professionals

Documente Rubinian corespondente (2)



Tehnicienii in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina) asigura suport tehnic specialistilor din stiintele vietii prin efectuarea de cercetari, analize si testari ale organismelor vii, precum si prin dezvoltarea si aplicarea de produse si procese care rezulta din activitatea de cercetare, in domenii cum ar fi gestionarea resurselor naturale, protectia mediului inconjurator, biologia plantelor si animalelor, microbiologia, biologia moleculara si a celulelor.
Corespondenta ISCO 08:
3141 - Life science technicians (excluding medical)
Tehnicienii in domeniul agriculturii efectueaza teste si experimente, asigura suport tehnic si stiintific oamenilor de stiinta din domeniul agriculturii, fermierilor si conducatorilor de ferme.
Corespondenta ISCO 08:
3142 - Agricultural technicians
Tehnicienii din domeniul silviculturii efectueaza activitati tehnice si de supraveghere necesare sustinerii cercetarilor in silvicultura si in gestionarea padurilor, strangerea recoltelor, conservarea resurselor si protectia mediului inconjurator.
Corespondenta ISCO 08:
3143 - Forestry technicians
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii