COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

235
Alti specialisti in invatamant

7 grupe de baza

Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

Grupa minora 235 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant

Corespondenta ISCO 08:
235 - Other teaching professionals

Documente Rubinian corespondente (3)



Specialistii in metodologie didactica desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare sau ofera consiliere cu privire la cursurile si metodele de predare. Acestia revizuiesc si examineaza activitatea profesorilor, modul de functionare a institutiilor de invatamant si rezultatele obtinute si recomanda modificari si imbunatatiri.
Corespondenta ISCO 08:
2351 - Education methods specialists
Instructorii-formatori pentru elevi cu nevoi speciale predau copiilor, persoanelor tinere sau adultilor cu handicap fizic ori mental sau acelora cu dificultati de invatare ori cu alte nevoi speciale. Acestia promoveaza dezvoltarea sociala, emotionala, intelectuala si fizica a elevilor lor.
Corespondenta ISCO 08:
2352 - Special needs teachers
Alti instructori-formatori de limbi straine predau adultilor si copiilor care invata o limba straina in scop de migratie, pentru a indeplini cerintele necesare pentru ocupare sau alte oportunitati de angajare, pentru a facilita participarea la programe educationale care sunt predate intr-o limba straina ori pentru dezvoltarea cunostintelor personale. Acestia lucreaza in afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior sau in sprijinul elevilor/studentilor si profesorilor din cadrul acestor sisteme.
Corespondenta ISCO 08:
2353 - Other language teachers
Alti instructori-formatori de muzica predau elevilor/studentilor practica, teoria si activitatile de interpretare a muzicii in afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior, dar pot oferi lectii private sau pentru grupuri mici ca o activitate extracurriculara, in colaborare cu institutiile de invatamant.
Corespondenta ISCO 08:
2354 - Other music teachers
Alti instructori-formatori de arta predau elevilor practica, teoria si activitatile de interpretare a dansului, teatrului, artelor vizuale si altor arte (excluzand muzica) in afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior, dar pot oferi si lectii private sau pentru mici grupuri ca o activitate extracurriculara, in colaborare cu institutiile de invatamant.
Corespondenta ISCO 08:
2355 - Other arts teachers
Instructorii-formatori din tehnologia informatiei dezvolta, programeaza si coordoneaza programe de formare si cursuri pentru calculator pentru alti utilizatori ai tehnologiei informatiei in afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior.
Corespondenta ISCO 08:
2356 - Information technology trainers
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.
Corespondenta ISCO 08:
2359 - Teaching professionals not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii