COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

234
Profesori in invatamantul primar si prescolar

1 grupe de baza

Profesorii din invatamantul primar si prescolar predau o serie de discipline la nivel de invatamant primar si organizeaza activitati educationale pentru copiii sub varsta de scoala primara.

Grupa minora 234 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant

Corespondenta ISCO 08:
234 - Primary school and early childhood teachers

Documente Rubinian corespondente (1)Profesorii din invatamantul primar predau o serie de discipline la nivelul invatamantului primar.
Corespondenta ISCO 08:
2341 - Primary school teachers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii