131
Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura
2 grupe de baza
Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.
Grupa minora 131 face parte din
Grupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii
Corespondenta ISCO 08:
131 - Production managers in agriculture, forestry and fisheries
Documente Rubinian corespondente (1)
Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.
Corespondenta ISCO 08:
1311 - Agricultural and forestry production managers
Conducatorii de unitati din domeniul acvaculturii si pescuitului planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a operatiilor din acvacultura si de pescuit pentru prinderea si recoltarea de peste si crustacee si cresterea pestilor si crustaceelor sau a altor forme de viata acvatica destinate vanzarii ori eliberate in apa proaspata sau sarata.
Corespondenta ISCO 08:
1312 - Aquaculture and fisheries production managers
Legislatia utilizata
Explicatii
Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.
HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.
Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.
Cuvinte cheie
cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR