COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

62
Lucratori calificati in silvicultura, pescuit si vanatoare

2 grupe minore

Lucratorii calificati in silvicultura, pescuit si vanatoare, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea, conservarea si exploatarea padurilor naturale si a celor plantate, cresterea, reproducerea si prinderea pestilor, vanarea si capturarea animalelor in capcane, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

Subgrupa majora 62 face parte din

Grupa majora 6 - Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

Corespondenta ISCO 08:
62 - Market-oriented skilled forestry, fishery and hunting workers

Documente Rubinian corespondente (3)



Lucratorii forestieri si asimilatii acestora planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea, conservarea si exploatarea padurilor naturale si a plantatiilor forestiere.
Corespondenta ISCO 08:
621 - Forestry and related workers
Lucratorii in domeniul pescuitului si vanatorii se ocupa cu inmultirea, cresterea si prinderea pestilor, vanarea si capturarea animalelor, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Corespondenta ISCO 08:
622 - Fishery workers, hunters and trappers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii