COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

342
Lucratori in domeniul sportului si al pregatirii fizice

3 grupe de baza

Lucratorii in domeniul sportului si al pregatirii fizice se pregatesc si concureaza la evenimente sportive pentru a obtine un castig financiar, antreneaza sportivi amatori si profesionisti, femei si barbati, pentru cresterea performantei, promoveaza participarea si standardele in sport, organizeaza si oficiaza evenimente sportive, furnizeaza instruire, pregatire si supraveghere pentru diferite forme de exercitii si alte activitati recreative.

Grupa minora 342 face parte din

Grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

Subgrupa majora 34 - Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

Corespondenta ISCO 08:
342 - Sports and fitness workers

Documente Rubinian corespondente (2)



Atletii si sportivii participa la evenimente si competitii sportive. Acestia se antreneaza si concureaza individual sau ca parte a unei echipe in sportul ales de ei.
Corespondenta ISCO 08:
3421 - Athletes and sports players
Antrenorii, instructorii si functionarii din domeniul sportului lucreaza cu sportivi amatori sau profesionisti pentru a creste performanta, incurajeaza o participare cat mai mare in sport si organizeaza si oficiaza evenimente sportive conform normelor stabilite.
Corespondenta ISCO 08:
3422 - Sports coaches, instructors and officials
Instructorii si coordonatorii de programe de pregatire fizica si activitati recreative indruma, ghideaza si instruiesc grupuri si persoane in activitati recreative, de pregatire fizica sau de aventura in aer liber.
Corespondenta ISCO 08:
3423 - Fitness and recreation instructors and program leaders
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii